Subscribe Us

Header Ads

Δευτέρα

Άλλο κατευνασμός, άλλο υπονόμευση της ειρήνης και προδοσία της Ελλάδος από τους πολιτικούς!...

Έχουμε υποστηρίξει σε προηγούμενα άρθρα μας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, χωρίς να αφήνουν αναπάντητες τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις της Τουρκίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την τουρκική πολιτική παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ και να αποφύγουν τη δημιουργία σκηνικού έντασης και στρατικοποίησης της κρίσης.

Κλασικό παράδειγμα προς αποφυγήν η κρίση των Ιμίων, στην οποία, δυστυχώς, η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε το παραπάνω βήμα, το οποίο οδήγησε στην στρατικοποίηση της κρίσης, για να καταστεί στη συνέχεια επιβεβλημένη η επέμβαση των ΗΠΑ, που προκάλεσε το περίφημο «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς», που εκστόμισε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και το γκριζάρισμα στα Ίμια και όχι μόνο.

Όσο για το παραπάνω –και κρίσιμο– βήμα που οδήγησε στη στρατικοποίηση της κρίσης, ήταν η τοποθέτηση βατραχανθρώπων και μάλιστα μόνο στη Μεγάλη Ίμια, δίνοντας τη δυνατότητα στην Τουρκία να αποβιβάσει τους δικούς της βατραχανθρώπους στη Μικρή Ίμια και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα «ισόρροπα» βήματα προς τα πίσω, διαδικασία αποκλιμάκωσης που εκφράστηκε με το «no flags, no troops» του τότε υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Όμως άλλο ευφυής πολιτική αποφυγής εγκλωβισμού που θα σε οδηγήσει σε οδυνηρές παραχωρήσεις και άλλο εκούσιος εγκλωβισμός που οδηγεί σε εθνικές τραγωδίες.

Η Ελλάδα με άστοχες (sic) ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια διαχείρισης κρίσεων με την Τουρκία, τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που οδήγησε τον Πρόεδρο της πληγωμένης Κύπρου να πει ότι «δεν θα κάνω την ΑΟΖ της Κύπρου όπως το Αιγαίο», εννοώντας την κατάσταση που επικρατεί στην θάλασσα του Αιγαίου, όπου δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Όμως ο εγκλωβισμός της χώρας μας δεν έγινε μόνο στο Αιγαίο. 

Αυτοεγκλωβιζόμαστε και στη Θράκη, όπου το ελληνικό κράτος παρακολουθεί αδύναμο το τουρκικό προξενείο και τους τουρκικούς παρακρατικούς μηχανισμούς να κάνουν στην κυριολεξία ό,τι θέλουν, χωρίς να υπάρχει διάθεση αντίδρασης από πλευράς των ελληνικών κυβερνήσεων.

Από τα τελευταία ολισθήματα της Αθήνας, ήταν η άδεια που έδωσαν τον Μάρτιο του 2011 στον τότε υπουργό Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να επισκεφτεί τη Θράκη και να υπερβεί τα εσκαμμένα, αποκαλώντας Τούρκους τους Έλληνες Πομάκους, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από την Τουρκία μέσα στο ελληνικό έδαφος!

Τώρα πληροφορούμεθα ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει να πραγματοποιήσει μίνι υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη, με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, μετά το Ανώτατο Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου.

Τη στιγμή που ήδη αποτελεί βαρύτατο ολίσθημα της ελληνικής κυβέρνησης η σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου, τη στιγμή που το «Μπαρμπαρός» παραβιάζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο την κυπριακή ΑΟΖ, καλό είναι να σκεφθούν πολύ καλά εκείνοι που σχεδιάζουν το πλαίσιο της παρουσίας της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και να αποφύγουν τα τραγικά «λάθη» του κ. Δρούτσα και όχι μόνον, όσον αφορά τη Θράκη αλλά και το Καστελόριζο!

http://www.pontos-news.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου