Subscribe Us

Header Ads

Παρασκευή

MIT: Ολλανδοί πράκτορες στη Ρόδο

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, πάμε να δούμε μία ακόμα περίπτωση παρόμοια με την υπόθεση του πράκτορα στη Κω τον Οκτώβριο του 2014 (περισσότερα στο άρθρο μας «MIT: Ο Γερμανός πράκτορας στη Κω») και του πράκτορα στη Χίο από το 2013 (περισσότερα στο άρθρο μας «MIT: Ο Γερμανός πράκτορας στη Χίο»). Σε αυτή τη περίπτωση ήταν ένα ζευγάρι Ολλανδών που έκαναν παρόμοιες δραστηριότητες στη Ρόδο επίσης τον Οκτώβριο του 2014.

Πηγή: NewsBomb.gr

Δυστυχώς οι ειδήσεις για αυτό το περιστατικό είναι πολύ περιορισμένες. Από τις διαθέσιμες ανοικτές πηγές γνωρίζουμε ότι τις αρχές του Οκτωβρίου του 2014 δύο άτομα ολλανδικής καταγωγής, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 35 και 34 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μαζί με τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο τι οδήγησε στη σύλληψη τους αλλά έρευνα των προσωπικών αντικειμένων τους απέδειξε τις ενέργειες τους.

Πηγή: TurkishMinute.com

Στη κατοχή τους είχαν μία φωτογραφική μηχανή και έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας όπου μέσα βρέθηκε φωτογραφικό υλικό από αποθήκες πυρομαχικών στον Κάλαθο της Ρόδου και από το μηχανοκίνητο τάγμα που εδράζει στο Φαληράκι. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ταμπέλες στα Ελληνικά και Αγγλικά που ενημερώνουν ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση των υποδομών.

Πηγή: TurkishMinute.com

Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος για λεπτομέρειες όπως πως έγινε η στρατολόγηση τους, πως επικοινωνούσαν με τους χειριστές τους στη ΜΙΤ, τι επιπτώσεις είχαν, κτλ. Εάν γνωρίζετε περισσότερα για αυτή την υπόθεση και θέλετε να τα μοιραστείτε σας παρακαλούμε να μας γράψετε στα σχόλια του άρθρου.

https://defensegr.wordpress.com/2018/09/26/mit-ollandoi-praktores-sth-rodo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου