Ο Γκαμάλ Αμ-πντέλ Νάσσερ, που ως υψηλόβαθμος στρατηγός όσο πλησίαζε το τέλος του πολέμου επιχορηγούσε μυστικά αυτή την έξοδο των Ναζί επιστημόνων στην Αίγυπτο, δημιούργησε μια ολόκληρη πόλη γι' αυτούς - τη Factory 333 στην Ηλιούπολη, έξω από το Κάιρο.
Εκεί υπήρχαν 400 Ναζί πυραυλικοί επιστήμονες, κι αυτοί ήταν το αποκαλούμενο νέο Africa Korps . Ήταν το θεμέλιο ενός παράλληλου αιγυπτιακού αεροδιαστημικού προγράμματος. Γι' αυτό μπόρεσε Ό Νάσσερ κάποια στιγμή να απειλήσει τις ΗΠΑ ότι θα κρατικοποιούσε το Κανάλι του Σουέζ. Ο Νάσσερ ακολούθησε το παράδειγμα του Φρανσίσκο Φράνκο της Ισπανίας, που επίσης είχε δεχθεί πολλούς Ναζί μετανάστες.
Ο Φράνκο είχε διάφορους Ναζί επιστήμονες που κατασκεύαζαν για λογαριασμό του ηλεκτρομαγνητικούς πυραύλους ΚΜ-2 σε μυστικά εργαστήρια κοντά στη Μαρμπέλα, στη νότιο ακτή της Ισπανίας, ανατολικά του Γιβραλτάρ. Είχαν πάρει το όνομα τους από τους εφευρέτες τους, καθηγητές Κnοh και ΜϋΙΙer Ο ΚΜ-2 είχε εμβέλεια 16.000 χιλιομέτρων. Μόλις το χειριστήριο του αποσυμπλεκόταν, προσελκυόταν από τις δονήσεις των στερεής μεταλλικής μάζας. Η επαφή με την πηγή που τον προσέλκυε προκαλούσε την έκρηξη.
Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φρανσίσκο Φράνκο διέθεσε χιλιάδες άνδρες για να σχηματιστεί η Ισπανική Μπλε Μεραρχία, που υπηρέτησε στο Ρωσικό Μέτωπο σε όλη τη διάρκεια του Πολέμου. Γι' αυτό τον λόγο, μεταξύ των αιχμαλώτων που συγκέντρωσαν στο τέλος του Πολέμου, οι Αμερικανοί βρήκαν πολλούς που προέρχονταν από διάφορα κράτη, τα οποία ο κόσμο δεν ήξερε καν ότι είχαν εμπλακεί στον πόλεμο.
Μερικοί από αυτούς τους αιχμαλώτους ήταν Ισπανοί που κατέληξαν σε αμερικανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και είχαν σχέση με την Ισπανική Μπλε Μεραρχία. Οι Αμερικανοί εξαγριώθηκαν με τον Φράνκο κι είπαν: «Τώρα που ο πόλεμος τελείωσε, γιατί να μη διδάξουμε τον Φράνκο;»
Το καλοκαίρι του 1946, ο Φράνκο εξαπέλυσε δύο από αυτούς τους πυραύλους και του παρακολουθούσε από το κατάστρωμα ενός από τα γιο του να καταρρίπτουν δύο αμερικανικά επιβατικά αεροπλάνα. Είπε, λοιπόν, με τον τρόπο του: «Τολμήστε να εισβάλετε στην Ισπανία και θα καταρρίψω περισσότερα αμερικανικά επιβατικά αεροπλάνα». Έτσι, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να κρατηθούν μακριά από τον Φράνκο.
Όταν ήρθε η σειρά του, ο Νάσσερ είπε: «Κρατικοποιώ το Κανάλι του Σουέζ. Ο Φράνκο έχει δύο Γερμανούς επιστήμονες, εγώ έχω πάνω από τετρακόσιους. Εάν με φάτε, ή προσπαθήσετε να με φάτε, θα εξαφανίσω από τους ουρανούς την αμερικανική Πολιτική Αεροπορία».
Έτσι, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να πάνε με τα νερά του Νάσσερ. Σ αυτό το σημείο, το 1956, οξύνθηκε η Κρίση του Σουέζ που ήταν ακόμη πιο καταστροφική από την κρίση των κουβανικών πυραύλων. Η Αμερική σχεδόν ξεκίνησε πόλεμο κατά της Γαλλίας, της Βρετανίας και του Ισραήλ όταν προσπάθησαν να επανακτήσουν το Κανάλι του Σουέζ.
Αυτό ήταν ο θάνατος της Συμμαχίας, η πτώση του Ενωμένου Συμμαχικού Μετώπου. Τόση δύναμη ασκούσαν οι Γερμανοί επιστήμονες ανά τον κόσμο. Γι' αυτό τους αποκαλούσαν «Τρίτη Δύναμη» του επονομαζόμενου Ψυχρού Πολέμου. Όποτε αυτοί οι Ναζί επιστήμονες βρίσκονταν στη Σοβιετική Ένωση ή στις ΗΠΑ, θεωρούντο παρατηρητές ξένης κυβέρνησης.
Τ.Κ.: Μιας εξόριστης κυβέρνησης;
Douglas Dietrich (D.D): Ναι. Έτσι τους έβλεπαν.http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6114.html
http://dia-kosmos.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου