Subscribe Us

Header Ads

Παρασκευή

Ο Τούρκος κατάσκοπος Μετεχάν Ολγκούν στη Μαλαισία

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε το άρθρο μας «Επίσημη τουρκική αποστολή στη κατεχόμενη Λιβύη» όπου στη λίστα που διέρρευσε από τη τουρκική κυβέρνηση υπήρχε ως εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, κάποιος με το όνομα Μετεχάν Ολγκούν. Όπως θα δούμε εδώ ο Μ. Ολγκούν είναι ένας κατάσκοπος στις ανώτερες θέσεις της MIT με ενδιαφέρουσα «καριέρα» στη Μαλαισία.

Πηγή: StockholmCF.org

Για την ακρίβεια στη λίστα του άρθρου μας «Επίσημη τουρκική αποστολή στη κατεχόμενη Λιβύη» ο Μ. Ολγκούν είχε καταχωρηθεί ως «Διοικητής του τομέα Λιβύης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT)» σε αυτή τη διαβαθμισμένη λίστα των Τούρκων αξιωματούχων που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση. Άρα είναι σίγουρα ένα ανώτατο στέλεχος εντός της MIT. Εάν κάνετε μία αναζήτηση δε βρείτε σχεδόν καμία πληροφορία για αυτό τον ανώτατο αξιωματικό της τουρκικής MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) σε ανοικτές πηγές με το πραγματικό του όνομα. Κάνοντας μία αναζήτηση στη βάση δεδομένων που είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «SIGINT: Η βάση δεδομένων πολιτών της Τουρκίας» εντοπίσαμε μόλις δύο άτομα με αυτό το ονοματεπώνυμο στη βάση δεδομένων των πολιτών της Τουρκίας. Το ένα ήταν γεννηθείς του 1989, και έτσι το εξαιρέσαμε και κατ’επέκταση έχουμε μόνο έναν άντρα ηλικίας 52 ετών με τα παρακάτω στοιχεία με αυτό το όνομα. Μάλιστα στην ίδια διεύθυνση ήταν δηλωμένα και 3 άλλα άτομα που φαίνεται να είναι τα μέλη της οικογένειας του.


Αρ. ταυτότητος14689032788
ΌνομαΜετεχάν
ΕπώνυμοΟλγκούν
Όνομα μητρόςΑϊσέλ
Όνομα πατρόςΝτογκού-Γκιουρκάν
ΦύλοΆρρεν
Τόπος γέννησηςΆγκυρα
Ημ/νία γέννησης21/12/1968
Περιοχή κατοικίαςΤσανκάγια
Πόλη κατοικίαςΆγκυρα
Διεύθυνση (περιοχή)Τσανκάγια
Διεύθυνση (πόλη)Άγκυρα
Διεύθυνση (γειτονία)MALTEPE MAH.
Διεύθυνση (οδός)SEHIT GONENC CADDESI
Διεύθυνση (αριθμός)28

Πηγή: Google.com

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις μας σε αυτή την έρευνα ήταν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας όμως. Για λόγους διαφάνειας, το Υπουργείο αυτό περιστασιακά δημοσιεύει λίστες με όλα τα στοιχεία των διπλωματικών αποστολών που υπάρχουν στη χώρα. Στη πιο πρόσφατη εξ’αυτών, από τον Νοέμβριο του 2018, εντοπίσαμε κάτι αρκετά ενδιαφέρον.

Πηγή: KLN.gov.my

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας το Νοέμβριο του 2018, ο πρώτος γραμματέας της τουρκικής διπλωματικής αποστολής ήταν ο Μετεχάν Ολγκούν ο οποίος βρίσκονταν εκεί από τις 26 Αυγούστου του 2015. Άρα δε θα ήτο παράλογο να υποθέσουμε ότι ο Μ. Ολγκούν ήταν ένα από ανώτερα στελέχη της MIT στη Μαλαισία με τη διπλωματική κάλυψη του πρώτου γραμματέα. Γιατί όμως αυτό έχει τόση σημασία;

Πηγή: KLN.gov.my

Το 2016 ο τουρκικής καταγωγής δάσκαλος Αλετίν Ντουμάν από τη Μαλαισία είχε απαχθεί στη Κουάλα Λουμπούρ από στελέχη της MIT στη Μαλαισία ως ύποπτος για σχέσεις του με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Μεταφέρθηκε μυστικά στην Άγκυρα με αεροσκάφος της MIT και δέχθηκε βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, απειλές για τον ίδιο και την οικογένεια του, και άλλες πρακτικές όμοιες με αυτές που είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «MIT: Η απαγωγή στο Καζακστάν και τα βασανιστήρια».

Πηγή: AHaber.com.tr

Εάν η παραπάνω έρευνα μας ισχύει, σημαίνει ότι ο Μετεχάν Ολγκούν ήταν πιθανότατα υπεύθυνος, ή τουλάχιστον εμπλεκόμενος, με αυτή τη μυστική δράση της MIT στη Μαλαισία καθώς έγινε όσο αυτός βρίσκονταν εκεί υπό διπλωματική κάλυψη. Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό έχουμε τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν είναι γνωστό εάν ο Μ. Ολγκούν εργάζονταν ακόμη ως κατάσκοπος της MIT στη Μαλαισία τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή: HurriyetDailyNews.com

Στις 30 Αυγούστου του 2019 η MIT σε μία μυστική επιχείρηση της απήγαγε και μετέφερε μυστικά με αεροσκάφος της στη Τουρκία τον Αρίφ Κομίς, το αρχηγό του κινήματος FETÖ, το κίνημα του Φ. Γκιουλέν, στη Μαλαισία. Βλέπετε φωτογραφίες του παρακάτω.

Πηγή: ZamanAustralia.com

Εν κατακλείδι, βάσει της παραπάνω έρευνας βλέπουμε ότι ο σήμερινός Διοικητής του τομέα Λιβύης της MIT είναι το πιθανότερο ένα στέλεχος με εμπλοκή σε ακραίες μυστικές δράσεις που περιλαμβάνουν απαγωγές και βασανιστήρια, ανάμεσα σε πιο «παραδοσιακές» κατασκοπευτικές δράσεις που ίσως να αναλύσουμε σε ανεξάρτητα μελλοντικά άρθρα. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι φαίνεται πως το όνομα που χρησιμοποιούσε τόσο στην επίσκεψη της Λιβύης όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας ήτο το πραγματικό του όνομα, το όνομα με το οποίο ήταν δηλωμένος στη βάση δεδομένων των πολιτών της Τουρκίας που διέρρευσε το 2010.

https://defensegr.wordpress.com/2020/07/08/o-tourkos-kataskopos-metehan-olgun-sth-malaisia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου